Om os

BAGOM DOTTIR

Tankerne bag alle DOTTIR produkter næres af Nordens stemning med de mørke, kolde vintre og lyse, lune sommernætter, de dybe, stille søer og det oprørte hav. Alle produkter fortolker de dragende kontraster i deres kreative udtryk. Vi er det modsatte af nordisk minimalisme og ser os selv som frontløbere af den næste bevægelse inden for Nordisk Design. Kort og godt. Less is a bore.

 

SKABT MED ÅND OG HÅND

Vores designs udspringer af det nordiske væsen. Det er sublimt håndværk, og det gør hvert enkelt produkt unikt. DOTTIR designs kan bruges individuelt eller med dit eksisterende interiør og er med til at udtrykke din personlige stil. Vildt nordisk – tæmmet med håndværk.

 

FRA MING DYNASTIET TIL NORDISK DESIGN

Mange DOTTIR designs har været flere år undervejs, da kun meget få producenter i verden er i stand til at håndtere unikt design og komplicerede glaserings-processer. Vores designs bliver færdiggjort i Dehua i Fujian provinsen i Kina. De er verdensberømte for deres keramiske produktion, som fx ”blanc de chine” - faktisk går produktionen af keramik i denne provins flere hundrede år tilbage til Ming dynastiet.

 

KUNSTNERE

Thora Finnsdottir er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi og arbejder i dag som både keramiker, designer og kunstner. Hendes arbejder er kendetegnet ved hendes passion for at give nyt liv til universelle, genkendelige former. Med en sublim sirlighed og formsans, udfordrer hun fantasien, sanserne og stofligheden.